Forebyggelse af dykkerøre

Hermed et tip til forbyggelse af dykkerøre. Først opskriften - dernæst forklaringen.

Opskriften er meget simpel. Bland 2 dele vodka med 1 del eddike og dryp 3 dråber i øret efter dykningen.

Du kan sagtens bruge anden spiritus end vodka. Blot du anvender en spiritus med en alkoholprocent på 40-50%. Jeg anvendte hvidvins eddike men du kan anvende de fleste eddiker. Hvis du anvender eddiker eller alkohol som er farvet skal du dog nok finde dig i at dine ører får samme farve. 

Forklaringen på hvorfor dette virker er følgende: Din ørekanal indeholder normalt et "surt" miljø hvori de naturligt forekommende bakterier trives. I forbindelse med dykning neutraliseres dette miljø hvilket tager livet af de bakterier som bør være der. Det giver omvendt grobund for bakterier der ikke bør være der. Det medfører en betændelsestilstand eller eksem hvorfor det ydre øre bliver ømt og svulmer op. Hvis man tilsætter en smule eddike bliver miljøet igen surt og de bakterier som skal være der trives og har det godt. Alkoholen fra vodkaen bevirker at øregangen tørrer. Halvdelen af vodkaen er vand som fortynder miksturen en smule.

Fordelen ved denne kur er, at enhver cafe eller spisested vil kunne hjælpe dig med lidt spiritus og eddike. Så "lægemidlerne" vil altid være tilgængelige.

Ansvarsfraskrivelse: Efter at have erhvervet mig dykkerøre hvor jeg ikke havde adgang til hverken læge eller apotekt, fandt jeg via internettet ovenstående tip. Det virkede perfekt på mig og på den baggrund er tippet hermed givet videre.