SRC-certifikat - kursus

SRC-certifikatet er nødvendigt for at måtte betjene VHF-radioen på Grane. VHF-radioen kan bruges i nødsituationer til søs hvor der ikke er mobildækning.

Jeg overvejer at lave et kursus indeholdende teorien for at kunne erhverve SRC-certifikatet og vil derfor høre om det har interesse. Er du interesseret, vil jeg bede dig sende en mail til kasserer@seahorse.dk.

Jeg forestiller mig vi tager kurset over 4-6 aftener i løbet af september-oktober i klubben. Vi veksler mellem teori og prøve-eksamen. Herefter skulle du være klar til Søfartsstyrelsens eksamen. Efter kurset og bestået prøve vil du kunne betjene

·         VHF-telefoni

·         VHF-telefoni med DSC

·         EPIRB (Nødradiofyr)

·         SART (Radartransponder)

Selvom du ikke har lyst til at tage eksamenen kan du sagtens deltage i kurset og derved erhverve viden om brugen af VHF-radioen.

Selve eksamenen koster kr. 514 og for at bestå er du nødt til at købe et hæfte kaldet ”Tillæg til radiostationer i skibe” som koster kr. 125. Hæftet kan vi evt. låne af hinanden hvis ikke alle vil til eksamen samme dag. I praksis skal hæftet ikke bruges i forbindelse med ture med Grane. Selve kurset er gratis for klubbens medlemmer.

Du skal være mindst 15 år for at kunne få certifikatet – så de fleste juniorer er også meget velkomne.

Diverse kursusudbydere tager 700-2.000 for kurset. Før sommeren tog jeg selv certifikatet efter blot at have læst op på teorien.